Header Ads Widget

Ankara çevre duvarı ve Beton çevre duvar ustası, Beton bahçe duvar uygulaması



Beton Çevre Duvarı
Yaşadığımı beldeler de park alanları, yol ayrım noktaları ve bazı belirlenmiş yerleri bölmek ve ayırmak amaçlı beton çevre duvarı oluşturularak, hem gelişen zararlardan korumak, hem de özel alan olduğunu belirtmek amaçlı yapılmaktadır. Bu duvar sisteminde malzemesi ve yapısı gereği daha sağlam ve uzun ömürlü olması nedeniyle daha çok tercih edilmektedir. Beton çevre duvarı, yapım yeri; özel mülk alanı için yapılıyorsa, bölgenin belediye ya da beldesinden izin alınması ve belirlenen sınırların dışına çıkmaması gerekmektedir. Çevre duvarı yüksekliğinin çok önemi bulunmamaktadır. Beton çevre duvarı yapılacak alanın önceden belirlenmesi ve duvar kalınlığı ve uzunluğunun kararlaştırılarak, belirlenen kısmın kazılması gerekmektedir. Beton çevre duvarı için sağlanan alan yaklaşık olarak bir-bir buçuk metre civarında kazılır. Bu alan içerisine demir çubuklardan kafesler oluşturularak, kalıplar oluşturulmaktadır. Kalıpların oluşumunda belirlenen alanda ki demir kafeslerin duvar için belirlenen sınırların dışına çıkmamasına özen gösterilir. Kafesler düzgün ve dengeli bir biçimde birleştirilerek duvar kısmının iskeleti oluşturulmaktadır. Beton çevre duvarı için hazırlanan beton sıvası kafeslerin arasından dökülür. Sıvalı beton tercih edilirse, oluşan duvara boya atmaya gerek kalmaz. Beton sıvası kafeslerden içeriye kalıpların arasında döküldükten sonra, kuruması beklenir. Kalıplar arasında kurutulmaya başlayan beton, her gün sabah erken saatlerde ya da akşam geç saatlerde sulanır. Yaklaşık bir-iki hafta arası sulandıktan sonra, kalıplar çıkartılır. Kalıpların çıkması ile tekrar sulama yapılmaktadır. Bu sulama işlemi yine aynı zamanlarda ve yaklaşık bir ay sürmektedir. Betonun sıklaşması ve kolay parçalanmaması sağlanır. Bu sayede daha uzun ömürlü ve kullanışlı olmaktadır. Betonun kurutulması için, bazı firmalar kimyasal kullanarak daha hızlı kurumasını sağlamaktadır. Kalıpların arasına beton sıvası dökülmeden önce karıştırılarak yapılan bu işlem zamandan tasarruf etmeyi sağlamaktadır.  

Çevre Duvarınız İçin Doğru Adres!
Çevre duvarı son zamanlarda sıkça görmeye alıştığımız ve binaların çevresinde bir çit gibi duran alanları kapsıyor. Bahçelerin sınırlarını belirleyerek daha estetik bir görüntü elde edilmesini sağlayan bu yapılar genellikle taşlardan ve betonlardan hazırlanıyor. Bahçe çitlerinden farklı olarak hazırlanan çevre duvarı pek çok firma tarafından sunuluyor. Ankara çevre duvarı ise sizlere en iyi hizmeti sunmak amacıyla alanında uzman ustalarla ve kaliteli malzemelerle çalışıyor. Çevre duvarları desenli, desensiz, çitli, çitsiz gibi seçeneklerden oluşuyor.
Çevre duvarı seçerken mutlaka kullanılacağı alanın dikkate alınması ve bu alana uygun olan modellerden seçilmesi gerekiyor. Görsel açıdan zengin bir duvar seçimi yapılacaksa desenli modelleri tercih edilebileceği gibi eğer sınırların belirlenmesi için duvar kullanılacaksa sade modellerde tercih edilebilir. Çevre duvarları genellikle sağlam olan ve kolay kolay dağılmayacak malzemelerden imal edilir. Bunun nedeni ise bu duvarların sadece çevre düzenlemesi için değil aynı zamanda güvenli bir ortam oluşturulmasından kaynaklanır. Ankara çevre duvarı firması ise bu konularda bilgili ve duyarlı davranarak ihtiyaca uygun çözümler sunmayı hedeflemektedir. Bunun içinde kaliteli çalışmalar ve bol çeşit sunmaktadır. Ankara Bahçe duvarı uygulaması bizim işimiz.
Çevre duvarı bahçe duvarlarından biraz daha geniş olan ve otopark, bina, park alanları gibi yerleri belirlemek ve olası durumlarda da arada bir set oluşturarak güvenliği sağlamak adına inşa edilir. Bu nedenle çevre duvarı estetik yönü kadar işlevselliği ile de ağır basar. Kaliteli bir şekilde hazırlanması gereken çevre duvarları derin bir temel üzerine oturtulurlar. Genellikle yüksek ya da çitli şekilde olan bu duvarlarda ara ara ufak ağaçlı alanlarda yapılabilmektedir. Ankara çevre duvarı ise bu konuda duyarlı olan bir adres olarak sizlere istediğiniz özelliklere sahip çevre duvarları sunmaya çalışmaktadır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar